maanantai 29. lokakuuta 2012

Back in Finland!

Heipä hei pitkästä aikaan! Tosiaan koko syysloma meni +30 asteen helteissä Jordaniassa. Mukava reissu oli ja siitä voisinkin tehdä myöhemmin oman postauksen. Myöskin Saksan reissusta jonkunlainen postaus tulossa :) Valitettavasti aikaisempi koneeni meni rikki ja kaikkea materiaalia ei pystynyt siirtämään uudelle koneelleni, joten aika paljon matskua mukaan lukien videopostauksen materiaalit jäivät sinne. Pitää kuitenkin vielä kysyä, saisiko niitä mitenkään sieltä pois. Kaikki kuvat ja videot, jotka oli tallentanut sinne kuvakansioon siirtyivät uuteen koneeseen, mutta osan materiaalista olin fiksuna tallentanut johonkin "tallennetut pelit" yms kansioihin, eikä niitä ole enää tässä koneessa. Jos niitä ei sieltä saa kopioitua, niin sitten en pysty sitä videopostausta tekemään. Harmi, kun näimme kuitenkin aikaa ja vaivaa sen kuvaamiseen.

Tosiaan tulimme sieltä reissusta la-su yönä ja heti sunnuntaina minulla oli Petran treenit Äimärautiolla. Alunperin treenejen piti olla sekä sunnuntaina ja maanantaina ja olisin mennyt ainoastaan maanantaina. Treenit olivat kuitenkin vain sunnuntaina, joten vaihdoinkin sitten valmennuspäivää sunnuntaille. Olisin nimittäin halunnut ensin yhden päivän ratsastaa Lupun läpi, enkä mennä suoraan reissusta valmennukseen, mutta kävihän se niinkin. Valmennus alkoi 15.30 ja jotenkin olin ajatellut, että jos menen tallille kolmelta, niin minulla on hyvin aikaa ennen lähtöä. Sitten siinä kymmentä vaille kolme tajusin yhtäkkiä, että minunhan pitäisi olla jo todellakin tallilla ja lähtemässä kohta vinkan kanssa kohti Äimärautiota. Onneksi äiti, Jutta ja Anne olivat laittaneet hevosen jo koppiin, ja kun tulin tallille pääsimme heti lähtemään. Kiitos paljon! Perillä olimme kuitenkin hyvissä ajoin, eikä onneksi myöhästytty valmennuksesta!


 Valmennus oli tällä kertaa klinikan maneesissa ja tuntui tosi ahtaalle, kun on tottunut menemään aina Petran treeneissä Äimiskän isossa hallissa. Ei kyllä meidänkään halli kovin iso ole, ettei siinä.. Aluksi verkkasimme vähän aikaa itsekseen, jonka jälkeen kokoonnuimme kaikki Petran ympärille vaihtamaan kuulumisia. Siinä seisoskellessa aivan yhtäkkiä Lupun niska meni taas jumiin ja se ei pystynyt nostamaan päätä ja halusi makuulle ja hyvä että pysyi edes pystyssä. Tämä välikohtaus meni onneksi nopeasti ohi ja sen jälkeen Lupu oli taas ihan normaali. Petra ja kaikki muut sitä sitten vähän säikähti ja kyseli, että onko heppa varmasti kunnossa. Sanoin, että se on tehnyt tuota jo jonkin aikaa ja se tulee aina takaisin kylmillä keleillä. Lupulla siis menee jotenkin niska yhtäkkiä jumiin, mutta se ei kestä kovin kauaa. Aikaisemmin se on tullut ratsastuksen jälkeen. Se on mennyt aina ihan hieromalla ohitse tai sitten ihan itsekseen. Lupulle pitäisi tilata joku niksauttaja ja katsoa auttaisiko se asiaan. Kuitenkin tuo saattaa koitua joskus vaaralliseksi esim. esteen päällä jos sillä tulee yhtäkkiä jumi, niin alastulosta ei hyvää seuraisi... Pitää tarkailla tilannetta, että mihin suuntaan se kehittyy, tänään ainakaan ei tullut jumia ratsastaessa eikä sen jälkeenkään.


Kevät 2012 Petran treenit

Tämän jälkeen aloimme yhdessä verkkaamaan. Ensin ravissa taivutteluja ja väistöjä ja ravipuomeja kaarevasti. Lupu toimi hackamorella ihan jees. Laukassa sitten laukka puomeja ja temmonvaihteluja. Verkan jälkeen tulimme kaikenlaisia eri tehtäväratoja. Maneesi oli pieni ja tehtävät tuli hyvin nopeasti, joten sekä kuskin, että hevosen piti kokoajan olla hereillä. Tehtävät oli lähinnä juuri kontrolli harjoituksia, hevosen piti tulla nopeasti takaisin kuulolle seuraavaa tehtävää varten. Valmennus meni ihan ok:sti, ei tullut mitään super fiilistä, muttei se mennyt huonostikkaan. Hidas Lupu oli pohkeelle, joka juuri korostuu noilla hackamorella. Petra sanoi, että Lupu hyppää sillä ihan hyvin, mutta ongelmaksi saattaa koitua juurikin se, että kaarteessa hevonen painautuu ohjaan ja tavallaan hevonen pää on "polvissa", jolloin on vähän hankala tulla isommalle esteelle. Kuolaimella ei ollut koskaan tätä ongelmaa, mutta toisaalta se oli sitten tosi epätasainen edestä. Huh että on hankalaa, onneksi tässä on koko talvi aikaa katsella millä härvelillä jatketaan ensi kaudella :)

Kevät 2012

Videota tulossa ensi viikolla, koska kameran muistikortti unohtui mukaan ja piti ottaa äidin kännykällä videota. Olen nyt isällä, joten en saa vielä videoita koneelleni ja sama juttu myöskin sen katsastusvideon kanssa.

Tänään ratsastin Lupun aika nopeasti läpi kuolaimella maneesissa. En oikein jaksanut tehdä kummempaa, enkä ratsastaa ihan kunnolla, joten hevonenkaan ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Kuitenkin sain ihan hyviä pätkiä, mutta vastusteli kuitenkin kuolainta aika paljon. Ihana kun Hanna on vihdoinkin palannut heppojensa kanssa Suomeen, niin saa tarvittaessa häneltä aina apua Lupun kanssa. Hanna on siis tosiaan Lupun entinen omistaja ja meidän tallin omistaja :)

Tällä viikolla ei käydä valmennuksissa, eikä varmaankaan mitään erikoista tehdäkkään. Torstaina on Pekan kanssa valmennuskeskustelu, jolloin mietimme Pekan ja vanhempieni kanssa miten jatketaan treenaamista ensi kautta varten.

4 kommenttia:

  1. ootteko kokeillu lusikkakuolainta? :) Meillä on heppa, joka on epätasanen eestä ja se on rauhottunu sillä aika paljon, kun saa ns. leikkiä sillä lusikalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olla kokeiltu. Ajattelin, että kokeilisin tässä talven aikana vähän eri vaihtoehtoja, kun en tiedä onko se hackamore kuitenkaan se meidän juttu. Lupu on ollut aina aika hidas pohkeelle, mutta viime kesänä se oli parempaan päin. Nyt tuolla hackamorella tuntuu siltä, että ne ns viimeisimmätkin energiat katoaa ja aivan sama potkaisenko jalalla vähän kovempaa niin ei tapahdu mitään reaktiota. Ääh mutta just Lupu on sillä 1000 kertaa tasaisempi, mitä varsinivelellä ym nivelillä/kolmipalalla. Ei kuitenkaan viitsisi turhaakaan noita kuolaimia ostaa, kun meillä on kohta oma varusteliike pystyssä :D Voisihan tuota tietenkin kokeilla, ei ilmeisesti ole kovin vahva kuolain? Lupu nimittäin ei liiku mihinkään, jos sillä on vaikkapa belhamit suussa. Myöskin matokuolainta olisi kiva kokeilla.

      Poista
  2. Mukava blogi, sopivat postaukset! Olisin vielä kaivannut jotain esittelyä bloggaajasta (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta! Moni muukin on jo sitä kaivannut, joten semmoinen täytyisi varmaan seuraavaksi tehdä :)

      Poista